За нас

Започнахме с това, че винаги сме имали много силна връзка с природата. Когато станахме щастливи родители на две прекрасни дъщери, искахме задължително да възпитаме децата си с любов към природата. Това не изискваше никакви усилия - децата и животните имат толкова силна връзка, че ние само й се наслаждавахме. Усещахме, че имаме нужда от домашен любимец - куче. Изборът, то да бъде от породата Бернско пастирско куче направихме единодушно, оценяйки прекрасните му характеристики - голямо, красиво, спокойно, много благородно, изключително внимателно с деца, търпеливо, с голям интелект, което успешно се адаптира както в градски условия, така и в извънградски. Kогато разбрахме, че Бернското пастирско куче успешно се използва и като куче-терапевт, бяхме силно впечатлени, знаейки какъв мощен емоционален стимулатор е контакта с животните.

Решихме да променим условията си на живот и предприехме следващата стъпка - намерихме място сред природата, където мечтите ни започнаха да се сбъдват.

Нашите кучета са част от семейството ни - те живеят с нас, получават всичкото внимание и свобода, от което имат нужда. Живеят неограничавано у дома, разхождат се под сенките на гората, плуват в езерото, участват пълноценно и в социалният ни живот. Вярваме, че кучетата трябва да бъдат част от живота на стопаните си и да имат достатъчно пространство за живот и за изучаване на света.

 

 

KENNEL "ABERASH" FCI

Нашият развъдник за Бернски пастирски кучета се намира между езерото Панчарево и гората, София. Стремим се кучетата да живеят в среда, която да не ограничава тяхното развитие, като обръщаме голямо внимание върху тяхната социализация в обществото. Развъдника разполага със специално домашно помещение, където кученцата се раждат и получават първите си умения. Държим това да се случва в домашна среда - така те свикват с контакта с хора и деца още от първите си дни на този свят. Когато дойде моментът да увеличим техните познания за света, ние им предоставяме защитена площ, в която те да играят, да опознават заобикалящия ги свят.

Малките кученца живеят при нас до навършване на 8-9 седмична възраст, като в този период те получават ветеринарни грижи - биват ваксинирани, обезпаразитени, чипирани, като се стремим те да придобият умения, с които да се впишат успешно в живота на своите стопани извън развъдника.

Кучетата, които живеят при нас, нашите любимци, нашите верни приятели преминават курсове за обучение, грижим се те да са здрави, да познават контактите с хора, деца, други животни. Всички биват изследвани за тазобедрена и лакътна дисплазия.

Стремим се кучетата в развъдника да бъдат максимално близо до стандарта на породата, да са високо оценявани на изложбените рингове, да бъдат от редки и уникални линии на породата.

Специални благодарности за доверието, прекрасното приятелство, ценните съвети и подкрепа на:

Olga Wisniewska, kennel Kraina Zeusa, Poland http://www.krainazeusa.pl/

Agnieszka Zatorska, kennel Astrum Felix, Poland http://www.zatorscy.pl/

Andrina Tunaityte, kennel Alpiu SLenis, Lithuania http://www.alpiuslenis.eu/

Dalia Lupandina, kennel Brizo, Lithuania http://www.brizo.eu/

Giovanni and Alessandro, kennel Torre Gentile,Italy  http://www.torregentile.it/

Special thanks for the great care and attention to our dogs to dr.Miroslav Genov - member of  The European Veterinary Society for Small Animal Reproduction (EVSSAR)
and to the entire team of the Central Veterinary Clinic,Sofia      http://centralvetclinic.com/index.php